به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، به مناسبت هفته کتاب نشست «نقش مطالعه در کاهش استرس در دوران کرونا» با حضور محمد رشید، نویسنده و ناشر نشر دانشوران رشید و اکرم عطائیان، نویسنده و مروج برگزیده کتابخوانی کشور به صورت مجازی برگزار شد.
مهدی غضنفری، کتابدار کتابخانه شهید بهشتی تربت حیدریه در رابطه با فعالیت های این کتابخانه گفت: این روزها سعی کردیم تا با استفاده از شبکه های مجازی، علاوه بر جذب مخاطب بزرگسال، برای کودک و نوجوان برنامه های فرهنگی متنوعی در نظر بگیریم، تا علاوه بر پر کردن اوقات فراغت این گروه، رابطه آنان را با کتاب و کتابخانه حفظ کنیم.
وی ادامه داد: تعداد مبتلایان به اضطراب و ترس از ویروس کرونا بسیار بیشتر از بیماران مبتلا به این ویروس است و یکی از بهترین راه های مقابله با این استرس و ترس، مطالعه و کتابخوانی است.
محمد رشید، نویسنده و ناشر نشر دانشوران رشید شهرستان در این نشست مطالعاتی با تبریک هفته کتاب، گفت: خوشبختانه یکی از مواردی که بیشترین تاثیر را در زندگی و تمدن بشر دارد، مقوله کتاب و کتابخوانی است.
وی در ادامه از وضعیت چاپ و نشر در شهرستان ابراز نارضایتی کرد و افزود: من به عنوان یک نویسنده و ناشر که ۴۰ اثر چاپ شده دارم از وضعیت چاپ و نشر راضی نیستم. در وضعیت شیوع کرونا با وجود توفیق اجباری که برای مردم ایجاد شده که با مطالعه غنایم و ذخایر معنوی فرهنگی، اوقات فراغت خود را پر کنند، آنگونه بایسته و شایسته تحقق نیافته است.
وی افزود: انسانی که در ۲۴ ساعت وقت خود فقط دقایقی را با کتاب مشغول می شود، آنچه شایسته است به دست نمی آورد. چنانچه با یک برنامه ریزی حساب شده و دقیق وقتی برای مطالعه و کتاب خواندن داشته باشد و با کتاب آشتی کند، به اعتقاد من از این گرفتاری ها و استرس ها رهایی می یابد و به یک آرامش نسبی می رسد.
اکرم عطائیان، نویسنده بومی شهرستان ضمن اشاره به نقش موثر والدین به ویژه مادران در کاهش استرس در دوران کرونا، گفت: مدیریت استرس یکی از راه های مقابله، پیشگیری و کنترل بیماری است. مادران در مدیریت استرس در خانه و خانواده نقش مهم دارند. مادران در منزل به جای اینکه اخبار و اطلاعات مربوط به کرونا را دنبال کنند که این خود باعث افزایش استرس و نگرانی در محیط منزل می شود، ساعاتی را به مطالعه بپردازند و ساعاتی هم برای فرزندان خود داستان بخوانند و قصه گویی کنند. می توانم به جرات بگویم با انجام این کارها استرس و نگرانی ناشی از این بیماری را به حداقل رسانده و محیطی امن و شاد برای اعضای خانواده خود فراهم می کنند.
مروج برگزیده کتابخوانی کشوری گفت: در طرح جام باشگاه های کتابخوانی که قبل از شیوع ویروس کرونا بسیار فعال و پویا بود، کودکان و نوجوانان در گروه های کوچک کتابخوانی، هر کتابی را که دوست داشتند، انتخاب و در گروه خود به نقد و بررسی آن می پرداختند و در پایان یک گروه برگزیده می شد.
لازم به ذکر است، این برنامه از صفحه اینستاگرام کتابخانه عمومی شهید بهشتی به آدرس beheshti.library پخش شد.


ارسال نظر